LinkedIn Whatsapp Mail

Welke klachten?

Rugklachten

Bijna iedereen heeft wel eens last (gehad) van rugklachten. Dat kan bijvoorbeeld komen door een verkeerde beweging, een val of overbelasting. De één heeft slechts kort last van deze veelvoorkomende pijn, de ander loopt jaren rond met chronische rugklachten. Lees verder »

Artrose

Bij artrose verandert het kraakbeen in een gewricht. Een gewricht bestaat uit twee of meer botten die met elkaar verbonden zijn. Aan het uiteinde van deze botten zit een laag kraakbeen. Dit hoort glad te zijn, waardoor de gewrichten soepel kunnen bewegen. Lees verder »

Schouderklachten

De schouder is de verbinding tussen de arm en het lichaam. Heeft u in en rondom de schouder pijn? Dan spreken we van schouderklachten. Ook kan het zijn dat de pijn uitstraalt naar de bovenarm en de nek. Lees verder »

Sportblessures

De naam zegt het al: een sportblessure is een blessure die naar aanleiding van het beoefenen van een sport ontstaat. Dit kan een acute blessure zijn, bijvoorbeeld na een val of een verkeerde beweging. Lees verder »

Diabetes en obesitas

Diabetes, in de volksmond ook wel suikerziekte genoemd, is een ziekte waarbij iemand te veel glucose (suiker) in het bloed heeft. Het lichaam is dan minder gevoelig voor insuline óf het lichaam maakt te weinig insuline aan. Lees verder »

Kanker

De oncologiefysiotherapeut richt zich specifiek op lichamelijke klachten die het gevolg zijn van de ziekte of de medische behandeling. Lees verder »

Claudicatio intermittens

Claudicatio intermittens, ook wel etalagebenen genoemd, is een vaatziekte. Hierbij zijn de slagaderen in uw benen vernauwd, waardoor u pijn of een vermoeid gevoel in uw been kunt ervaren. Lees verder »

Reuma

Reuma is een auto-immuunziekte. Het is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende aandoeningen aan de gewrichten, spieren en pezen. Het immuunsysteem slaat op hol en zo komen er ontstekingsstoffen vrij. Lees verder »

COPD

COPD is een longziekte waarbij de luchtwegen blijvend vernauwd zijn en de longblaasjes blijvend beschadigd. COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary (Chronische obstructieve longaandoeningen). Lees verder »

Pre- en postoperatief

Wordt u binnenkort geopereerd en wilt u zo fit mogelijk op de operatietafel liggen? Of wilt u na uw operatie de juiste begeleiding ontvangen? Samen met u kijken we naar pre- en postoperatieve fysiotherapie. Lees verder »

Psychosomatische klachten

Bij psychosomatische klachten heeft iemand daadwerkelijk last van lichamelijke klachten, maar deze klachten kunnen onvoldoende verklaard worden. Er is geen duidelijke oorzaak en de klachten gaan niet vanzelf over. Lees verder »