LinkedIn Whatsapp Mail

Sportblessures

De naam zegt het al: een sportblessure is een blessure die naar aanleiding van het beoefenen van een sport ontstaat. Dit kan een acute blessure zijn, bijvoorbeeld na een val of een verkeerde beweging. Ook kan het een chronische blessure zijn, na bijvoorbeeld herhaaldelijk dezelfde beweging gedaan te hebben. Deze blessures ontstaan vaak na onjuist trainen, een slechte warming-up, onvoldoende kennis van de sport of verkeerde sportkleding en -schoenen.

Acute sportblessure

Bij een acute blessure is het van groot belang dat u de juiste professional zo snel mogelijk naar uw lichaam laat kijken. Door een val, klap, botsing of een verkeerde beweging kunt u bijvoorbeeld iets gebroken hebben, gescheurd hebben of gekneusd hebben. Door er op tijd bij te zijn met de juiste zorg en fysiotherapie voorkomt u blijvende schade.

Chronische sportblessure

Een chronische sportblessure komt vaak door overbelasting. Denk bijvoorbeeld aan een tennisarm. Ook kan het zijn dat uw leeftijd meespeelt. U heeft maar één lichaam, wees daar zuinig op. Met de juiste hulp, begeleiding en training wordt sporten weer een feest.